/ Den Haag-special

rss
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
18 april 2012 12:52
1 mei 2012 09:55

Sfeervol & cultureel Den Haag

Onvervalst genieten van een breed cultuuraanbod! Den Haag herbergt verschillende topstukken van de beroemde Hollandse meesters zoals Vermeer, Rembrandt, Mesdag, Potter en Mondriaan.

Sfeervol & cultureel Den Haag

Van de smaakvolle en historische binnenstad tot het uitgestrekte strand is cultuur te vinden. En niet alleen de kunst, ook dans of de rijke koninklijke, politieke of zelfs Indische roots maakt van Den Haag een stad om te ontdekken. Kom ook de sfeer proeven tijdens een weekendje Den Haag!

Zes eeuwen kunst onder één dak

Eén van de culturele hoogtepunten de komende maanden is ongetwijfeld Meesters uit het Mauritshuis - In het Gemeentemuseum Den Haag. Tijdens de twee jaar durende renovatie en uitbreiding van het Mauritshuis verhuist een groot deel van de collectie naar het Gemeentemuseum Den Haag.

Voor het eerst zijn nu de belangrijkste kunstschatten van Den Haag te zien in één gebouw: meesterwerken als De stier van Potter, Gezicht op Delft van Johannes Vermeer en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt hangen tijdelijk naast de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan en werk van Vincent van Gogh, Ernst Ludwig Kirchner en Odilon Redon.

Publiekslieveling Meisje met de parel is van 28 april tot en met 28 mei te bewonderen in het Gemeentemuseum, daarna gaat het beroemde schilderij van Vermeer op tournee naar Japan en de Verenigde Staten. Kortom: zes eeuwen kunst onder één dak. Mis deze bijzondere tentoonstelling niet!

Binnenhof

Een bezoek aan Den Haag is natuurlijk niet compleet zonder over het Binnenhof gewandeld te hebben. Breng eens een bezoekje aan de plek waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis zich afspeelden en treed in de voetsporen van premiers als Kok of Den Uyl tijdens een rondleiding over het historische Binnenhof, de Ridderzaal en de Tweede Kamer. Misschien zie je wel Rutte op z’n fiets, of anders ten minste de nachtburgemeester van Den Haag bij de haringkraam naast het Binnenhof.

Een reis vol gezichtsbedrog

Laat je fantasie de vrije loop bij het Haagse museum Escher in Het Paleis. Het voormalige werkpaleis van de vorstinnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix aan het Lange Voorhout huist tegenwoordig de permanente tentoonstelling van Nederlands beroemdste graficus M.C. Escher. Escher is meester in het tekenen van onechte situaties en weet iedereen te boeien met zijn wonderlijke wereld. Hij laat in z’n werk water omhoog stromen, vogels in vissen veranderen en mannen eindeloos dezelfde trap op- en aflopen. Beleef de magische wereld van Escher zelf met de interactieve tentoonstelling Optische illusie, wat is dat?

Grootste schilderij van Nederland

Waan je op de toppen van de Scheveningse duinen en stap in het grootste schilderij van Nederland. Kijk 360º in het rond en onderga de magische illusie van het zinsbegoochelende panorama van Scheveningen uit 1881 in Museum Panorama Mesdag. Het vergezicht op de zee, de duinen en het oude vissersdorp en opkomende badplaats Scheveningen is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School. Je bevindt zich op het Seinpostduin, van waaruit in alle richtingen het uitzicht onbeperkt is: het vissersdorp met de vuurtoren, de Noordzee en het strand met de vissersschepen, de opkomende badplaats met de badkoetsjes en de eerste badhotels, de watertoren en in de verte de stad Den Haag, gescheiden van Scheveningen door een uitgestrekt duinlandschap.

Stad van Vrede en Recht

Den Haag staat bekend als Stad van Vrede en Recht. Het Vredespaleis, het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag, en het Humanity House vormen hier de belichaming van. Bekijk daarna de geschiedenis van de oudste gevangenis in Nederland, De Gevangenpoort.

Dans, theater en muziek

Den Haag staat ook voor dans, muziek, toneel, cabaret en vele andere culturele activiteiten. Van het Residentie Orkest en het Ne¬der¬lands Dans Theater tot het Nationale Toneel en Toneelgroep De Appel weten de vele gezelschappen, groepen, artiesten en orkesten avond aan avond het publiek te verrassen. Zij zijn te zien en te horen in een keur van groot- en kleinkunsttheaters in en rond de binnenstad. Weten wat je niet mag missen? Kijk dan bij de cultuurtips van het Haags Uitburo!

Meer weten? Ga naar Welkomindenhaag.com >>

Door: Vakantie.nl
  • Deel:

Top 10 aanbiedingen

 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep