/ Elektrisch rijden (advertorial)

rss
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
23 februari 2012 16:41
23 februari 2012 16:41

Elektrische Volvo steeds slimmer

AMSTERDAM - Volvo is bezig met enkele technologiebedrijven om het opladen van elektrische auto’s gemakkelijker te maken met behulp van slimme technologie.

Elektrische Volvo steeds slimmer

Volvo is samen met Ericsson, Göteborg Energi en het Viktoria Institute bezig met het ELVIIS-project. (Electric Vehicle Intelligent Infra Structure.) Daarmee kan vanuit de auto het opladen van de auto worden gemeten, gecontroleerd én worden betaald. De bedrijven hopen daarmee ‘barrières voor het dagelijks gebruik van een EV op te heffen’.

Het oplaadpunt waar wordt aangemeerd, kan worden herkend door de auto. Dan is het mogelijk voor de bestuurder om de laadtijd in te stellen en het maximale bedrag waarvoor wordt ‘getankt’. Middels het mobiele netwerk wordt er voor gezorgd dat er optimaal wordt geladen dat de goedkoopste stroom wordt gebruikt die er voorhanden is. Mocht het laden onverwacht worden gestopt, dan komt daarvan een melding via de smartphone van de EV-rijder.

Om het systeem gedurende een jaar te testen worden vijf exemplaren van de testvloot van de elektrische C30 gebruikt. “Vanuit ons oogpunt hoeft de berijder van een elektrische auto niets van de luxe in te leveren die hij van een normale auto gewend is. Dit is slimme technologie voor het opladen, waarbij er via de normale energierekening wordt betaald. Verder is het mondiaal inzetbaar,” vindt Volvo.

Vraag nu een proefrit aan via AutoWeek

Door: Autoweek
  • Deel:

Poll

Mijn mening over elektrisch rijden is:

Het is echt geen alternatief en breekt nooit door.
Het is een tijdelijke trend die over een paar jaar wordt opgevolgd door een beter alternatief.
Steeds meer mensen rijden elektrisch, het ontwikkelt zich verder en vervangt op termijn traditionele motoren.
De ontwikkelingen gaan snel en over tien jaar rijden we allemaal elektrisch.

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep