/ Elektrisch rijden (advertorial)

rss
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
13 april 2012 12:14
13 april 2012 12:14

Leaf wordt aangepast voor Europa

AMSTERDAM - Ondanks het feit dat de Leaf de onderscheiding European Car of the Year 2012 in de wacht wist te slepen, loopt het publiek er niet echt warm voor. Daarom gaat Nissan vanaf volgend jaar een aangepaste versie voor Europa bouwen in Engeland.

Leaf wordt aangepast voor Europa

Nissan heeft grote plannen met Engeland, want naast twee nieuwe modellen gaat het Japanse merk ook een aangepaste versie van de Leaf, speciaal voor ons Europeanen, in Sunderland bouwen. De elektrische hatchback doet het op het Europese continent namelijk niet zo goed als men gehoopt had en dat heeft voornamelijk te maken met het design en de prijs. Dat zei Colin Lawther, hoofd van de technische afdeling, tegen Automotive News. Om die punten aan te pakken gaat Nissan een Europese versie van de Leaf bouwen die naast een opgefrist design ook gaat profiteren van enkele technische verbeteringen. Zo moet de actieradius van de Europese Leaf groter worden en wordt er wat gedaan aan het schokken van de aandrijflijn.


Door de productie van de Leaf naar een Europees land te verplaatsen wordt er bovendien flink bespaard op de kosten. Omdat er minder logistiek aan te pas komt en er minder invloed is van de relatief sterke Yen schat Nissan in dat de productiekosten met ongeveer een derde verminderd kunnen worden. Of de consument dat volledige prijsvoordeel toebedeeld krijgt, is op dit moment nog niet duidelijk, aangezien Nissan nog geen nieuwe prijs wil noemen. Vanaf februari 2013 gaat de aangepaste Leaf in productie in Engeland en recent is de autofabrikant ook begonnen met de productie van accupakketten in dezelfde fabriek. Het enige grote onderdeel dat nog uit Japan blijft komen is de elektromotor, aldus de Japanners.

AutoWeek autoverzekering gelooft niet in beperkingen

Door: Autoweek
  • Deel:

Poll

Mijn mening over elektrisch rijden is:

Het is echt geen alternatief en breekt nooit door.
Het is een tijdelijke trend die over een paar jaar wordt opgevolgd door een beter alternatief.
Steeds meer mensen rijden elektrisch, het ontwikkelt zich verder en vervangt op termijn traditionele motoren.
De ontwikkelingen gaan snel en over tien jaar rijden we allemaal elektrisch.

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep