/ Energieverspilling (advertorial)

rss
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
29 oktober 2012 09:08
25 november 2012 19:20

Elektrische verwarming is duur

Elektrische verwarming is duur. Als u verwarmt met gas en een energiezuinige ketel, bent u veel voordeliger uit. Maar soms kunt u niet onder elektrische verwarming uit. Bijvoorbeeld in een huurhuis waar u niet mag verbouwen of een zolder, badkamer of kamer zonder gas.

Elektrische verwarming is duur

Elektrische verwarming: twee tot drie keer duurder
Elektrische verwarming kost in de regel twee tot drie keer zoveel als verwarmen met gas. Het is dus verstandig niet te vaak elektrische verwarming te gebruiken. Alléén daar waar het niet anders kan, en liefst in ruimtes waar u maar kort aanwezig hoeft te zijn.

Econo-Heat, de zuinigste elektrische verwarming
De Econo-Heat is een zeer dun, elektrisch verwarmingspaneel van een onbrandbare vezelstof. Het paneel warmt op tot maximaal 75ºC. De panelen kunt u zelf monteren. Negentig procent van de warmte die het paneel vrijgeeft, stijgt omhoog via de achterkant van het paneel. Daarna verspreidt de warmte zich door de hele ruimte. Plaatst u het paneel tegen de muur van een ongeïsoleerde gevel? Bevestig dan wel radiatorfolie tegen de muur op de plek waar het paneel hangt.

Het vermogen van de Econo-Heat is 400 Watt en het verbruik is 0,4 kWh per uur. De Econo-Heat moet wel iets langer aanstaan dan een straal- of ventilatorkachel om dezelfde ruimte warm te krijgen. Per saldo verbruikt hij dus ongeveer net zo veel.

Elektrische verwarming met straalkachels
Moderne straalkachels hebben een donkere metalen plaat of halogeenbuizen die warmte afgeven. Een straalkachel warmt alleen de ruimte op recht voor het apparaat. De lucht in de te verwarmen ruimte kan dus nog koud zijn, maar recht voor de kachel warmt de straling u direct op. Ze zijn daarom alleen handig in ruimtes waar u maar kort hoeft te zijn, zoals slecht geïsoleerde schuurtjes en badkamers. Een straalkachel verbruikt gemiddeld tot 2 kWh per uur, wat overeenkomt met € 0,44 per uur.

Heeft u nog een heel oude straalkachel of een olieradiator staan? Dat zijn onveilige apparaten. Gebruik ze in geen geval meer.

Elektrische verwarming met ventilatorkachels
Met een ventilatorkachel kunt u snel een kleine ruimte verwarmen, De meeste ventilatorkachels zijn klein en de temperatuur van de kachel loopt niet extreem hoog op. Nadeel is dat ze een ruisend geluid maken en dat er veel lucht wordt ‘verplaatst’. Met een ventilatorkachel voelt u dus een warme wind in de ruimte. Een ventilatorkachel verbruikt gemiddeld tot 2 kWh per uur, wat overeenkomt met € 0,44 per uur.

Tips voor elektrische verwarming
• Houd de kachel vrij van stof en vuil. Stof en vuil belemmeren de warmtecirculatie.
• Kies een radiator of paneel met een thermostaat en een tijdklok, zodat u nooit meer en langer verwarmt dan echt nodig is.
• Sluit een elektrische kachel alleen aan op een geaard stopcontact en gebruik geen verlengsnoer.
• Een elektrische kachel heeft een hoog vermogen. Bekijk vooraf of de elektrische groep, waar u de kachel op aansluit, voldoende capaciteit heeft. Is op de groep bijvoorbeeld ook een wasmachine aangesloten, gebruik beide apparaten dan niet tegelijkertijd.

Door: NUON
  • Deel:

Energieverspilling tegengaan

Door zuiniger om te gaan met energie, ontlast u niet alleen het milieu, maar ook uw eigen portemonnee. Nuon helpt u minder te verspillen. Doe de Verspillingscheck en zie in een oogopslag waar bij u thuis het meest te besparen valt.

Meer informatie over producten die u kunnen helpen verspilling tegen te gaan vindt u op Nuon.nl

 

verspillingscheck nuon 

Button Nuon Isolatie 

 Button Nuon Emanager

 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep