/ Energieverspilling (advertorial)

rss
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
29 oktober 2012 09:16
25 november 2012 19:18

Ga vocht in huis tegen

Iedereen weet het: frisse lucht in huis is een must. Maar als de zomer voorbij is, houden veel mensen ramen en deuren gesloten. Hierdoor komt er minder verse lucht het huis binnen. En voor u het weet, grijpen schimmels, stofmijt en zilvervisjes de macht.

Ga vocht in huis tegen

De gevaren van vocht
Zonder goede ventilatie loopt de luchtvochtigheid in uw huis te veel op. En vocht is de vijand. Op muren en plafonds ontstaan schimmel- en rotplekken en zilvervisjes nemen uw kasten en laatjes over. Niet erg fris en een teken dat uw woning te vochtig is. Ook is er veel meer energie nodig om een vochtig huis op te warmen dan een woning met een lage vochtigheidsgraad. Een droog huis? Dat scheelt in uw stookkosten. Dit komt omdat niet alleen de lucht, maar het vocht in de lucht opgewarmd moet worden.

4 tips om vocht te voorkomen
Redenen genoeg dus om uw huis goed te ventileren. Nuon geeft u enkele tips om ook in de winter de lucht in huis gezond en fris te houden:

1) Zet altijd ventilatieroosters of een klein raam open. Het geeft niet dat hierbij wat warmte verloren gaat. Die kosten wegen niet op tegen het voordeel dat droge lucht sneller opwarmt.

2) Let ook op tijdens het douchen en het koken. Op die momenten komt veel vocht vrij. Als dat niet weg kan, blijft het in huis hangen.

3) Installeer een hygrometer. Hiermee meet u de luchtvochtigheid in huis, zodat u kunt ingrijpen als deze te veel oploopt.

4) Veel nieuwe woningen hebben een ventilatiesysteem. Het is belangrijk om deze systemen periodiek te laten checken. Want als het systeem verstopt is, kan het zijn werk niet meer doen.

Uw ventilatiesysteem heeft periodieke reiniging nodig, om goed te blijven werken. U kunt kiezen voor een eenmalige reiniging, waarbij het hele systeem en alle luchtkanalen worden schoongemaakt. Een andere mogelijkheid is het Service en Onderhoud Abonnement. De ventilatie wordt dan iedere twee jaar gecontroleerd, zodat u altijd zeker bent van gezonde lucht in huis.

Lees meer over het onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem.

Door: NUON
  • Deel:

Energieverspilling tegengaan

Door zuiniger om te gaan met energie, ontlast u niet alleen het milieu, maar ook uw eigen portemonnee. Nuon helpt u minder te verspillen. Doe de Verspillingscheck en zie in een oogopslag waar bij u thuis het meest te besparen valt.

Meer informatie over producten die u kunnen helpen verspilling tegen te gaan vindt u op Nuon.nl

 

verspillingscheck nuon 

Button Nuon Isolatie 

 Button Nuon Emanager

 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep