/ Jaaroverzicht 2010


rss

Achterklap: betaalrellen en geladen vuurwapens

Uitgegeven: 2 december 2010 10:51
Laatst gewijzigd: 16 december 2010 16:12

Het jaar 2010 was er een van baby's, scheidingen en liefdesgeluk. Yolanthe en Wesley waren het middelpunt van een ordinaire betaalrel, en de vrouw van Lange Frans maakte Diemen onveilig met een pistool.

Als er iemand dit jaar (te) veel in het nieuws is geweest, dan is het wel Yolanthe Cabau van Kasbergen. Wist ze vorig jaar de aandacht van heel Nederland op zich te vestigen door de parkeergaragezoen met Wesley Sneijder en het moddergooien met ex Jan Smit; dit jaar stond helemaal in het teken van haar huwelijk in het Italiaanse Toscane.

Nog voordat de actrice en haar voetballer het altaar hadden bereikt, was het stel al bijna dagelijks in het nieuws vanwege de overdadige plannen voor hun glamourhuwelijk. Twaalf kappers, dozijnen stylisten, chef-koks, designers en visagisten; alles werd uit de kast getrokken om er een onvergetelijke en onbetaalbare dag van te maken.

yolanthe
Wesley en Yolanthe nadat ze zijn getrouwd in Toscane. Foto: ANP

De burgemeester van Toscane liet het centrum afsluiten voor het verkeer, de bruiloftsgasten werden gestyled en in het nieuw gestoken en vanuit Nederland werden duizenden bloemen overgevlogen. Laten we alleen al vanwege de torenhoge kosten die hier mee gemoeid zijn gegaan hopen dat 'Yo' en 'Wes' voor altijd bij elkaar blijven.

rafael van der vaart sylvie van der vaart
Sylvie en Rafael van der Vaart waren ook te gast op het glamourhuwelijk. Foto: ANP

Na het huwelijk barstte er een ordinaire betalingsrel los. De kosten van de bruiloft vielen een stuk hoger uit dan verwacht, en de tortelduifjes zouden rekeningen niet betaald hebben en afspraken niet zijn nagekomen.

Er werd beslag gelegd op hun rekening en daarmee begonnen ook de heen-en-weer-beschuldigingen tussen het koppel en weddingplanner The Class Company. Inmiddels lijkt de affaire gesust.

Lange Frans

Ook Lange Frans wist dit jaar het nieuws te halen vanwege een ordinaire ruzie, al was het vooral de vrouw van de rapper om wie het draaide. Daniëlle van Aalderen kon niet langer toezien hoe haar man leed onder de financiële problemen, die volgens haar veroorzaakt zijn door zijn voormalige collega Baas B.

lange frans danielle
Lange Frans en zijn vrouw Daniëlle. Foto: NUfoto/Chris Heijmans

Als een heus gangsterliefje ritselde ze een pistool en wilde ze verhaal gaan halen bij Baas B. Tot een vuurwapengevecht kwam het echter nooit. Daniëlle en haar moeder werden gearresteerd, nog voordat zij het huis van Baas B. hadden bereikt.

Babygeluk

Gelukkig was er ook goed nieuws in 2010. Zo was er babygeluk voor onder meer Katja Schuurman, Jan Smit, Georgina Verbaan, Wendy van Dijk, Xander de Buisonjé, Nikkie Plessen en Renate Verbaan.

birgit katja schuurman
Een zwangere Katja Schuurman op stap met zus Birgit.
Foto: NUfoto/Alphons Nieuwenhuis

Eva en Bram

En dan de liefde. Die kan soms onverwachte wendingen nemen, zo bleek ook dit jaar maar weer eens. Zo viel NOS-nieuwslezeres Eva Jinek voor de charmes van advocaat Bram Moszkowicz.

Exen van Bram hebben Eva al gewaarschuwd voor het mannelijke jachtinstinct van de beruchte raadsman. "Deze charmante, goed geklede en intelligente man bindt zich zelden lang aan een vrouw. Zodra hij haar heeft is de lol eraf en gaat hij op zoek naar het volgende slachtoffer", zegt een van zijn exen. Toch lijken Bram en Eva erg gelukkig. Het stel is alweer bijna een jaar samen.

x
Eva en Bram leerden elkaar kennen tijdens een fotoshoot van LINDA.
Foto: LINDA

Johnny en Bridget

Ook rokkenjager Johnny de Mol werd dit jaar getemperd. De zoon van John de Mol viel als een blok voor zijn collega Bridget Maasland, en hun relatie lijkt zowaar serieus. "Ik denk dat Bridget nog wel eens een blijvertje kan zijn", liet tante Linda de Mol recentelijk nog weten.

Verder vond Patricia Paay haar rust bij 'het-had-haar-zoon-kunnen-zijn' miljonair Nicky van Dam, ging Jim Bakkum op zijn knieën voor vriendin Bettina Holwerda en bezegelden modellen Kim Feenstra en Doutzen Kroes hun liefdesgeluk met een huwelijk.

johnny de mol katja schuurman
Zou Johnny de Mol dan eindelijk rust hebben gevonden bij een vrouw? Foto: ANP

Bedrogen

Maar niet elke BN'er kan terugkijken op een fantastisch jaar. Voormalig presentatrice Vivian Reijs werd bedrogen door haar man John Ewbank. Het huwelijk van Do liep stuk, Babette van Veen zag haar huwelijk stranden (en manlief Bas Westerweel bleek opvallend snel daarna alweer verliefd te zijn op een ander) en ook de relatie van Anouk en rapper Unorthadox bleek geen lang leven beschoren.

do
Zangeres Do is weer vrijgezel.
Foto: NUfoto/Paul Groeneveld

De huwelijken van Martijn Krabbé en Rick Engelkes bungelden aan zijden draadjes, maar naar verluidt werken beide heren hard aan het behoud van hun relatie. Wordt in 2011 ongetwijfeld vervolgd.

© NU.nl/Chris Heijmans
Reageren? Ga naar NUjij.nl Mail/tip de redactie
Foto bij dit bericht? Stuur hem op! Zoek nieuws over dit onderwerp
Afdrukken

NU.nl: de meest gelezen artikelen

Welke artikelen werden dit jaar het meest gelezen op NU.nl?

Een beknopt overzicht.

1. Antonie Kamerling overleden
2. Zeker 61 Nederlandse doden bij vliegramp Tripoli
3. Stormschade door zeer zware windstoten
4. Politieagent bekende moord op Milly
5. Geschokte reacties op overlijden Antonie Kamerling

Eindejaarscartoons

NUjij: de meest verhitte discussies

Op NUjij vormen alle lezers samen de ‘redactie’. Iedereen kan zelf links naar interessante en spannende artikelen insturen en reageren op het nieuws van de dag.

1. Hoge hakken slecht voor rug en hersens
2. Jaarlijks 600.000 doden door meeroken
3. Eric Lucassen blijft PVV-kamerlid
4. Israël valt hulpvloot Gazastrook aan
5. Rechtse coalitie van de baan

Zie.nl: veel bekeken video's

Het eerste verhoor van Joran stond garant voor hoge kijkcijfers. Maar ook de grootste voetbalmisser van het jaar deed het goed op Zie.nl.

1. Eerste verhoor Joran
2. Mishandeling student in Brussel
3. De Jong veroorzaakt zware blessure
4. Meisje gooit puppies in rivier
5. Grootste voetbalmisser van het jaar

 

NU&toen: de 5 best bekeken foto's

Welke foto's werden dit jaar het best bekeken op NU&toen?

1. 1945: Doden op de Dam
2. 1976: Seksbeurs in de Ahoy
3. 2006: Nederlands succes in de half-pipe
4. 1967: Phil Bloom eerste naakt op tv
5. 1938: Nederland verliest met 3-0 van Tjechoslowakije

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep