/ NUdata

rss
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
15 november 2011 14:04
15 november 2011 14:04

Griekse economie krimpt met 5,2 procent

De Griekse economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 5,2 procent gekrompen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Griekse economie krimpt met 5,2 procent

Dat heeft het Griekse statistische bureau dinsdag bekendgemaakt. In het eerste kwartaal van dit jaar kromp de economie in Griekenland nog met 8,3 procent. In het tweede kwartaal was dit een krimp van 7,4 procent.

Het gaat om een eerste raming. De cijfers voor de perioden vanaf het eerste kwartaal van 2005 tot en met die van het tweede kwartaal van dit jaar zijn inmiddels allemaal herzien; voornamelijk als gevolg van de correctie van de overheidsboekhouding over dezelfde periode.

De gegevens zijn afkomstig van Eurostat- (c)NU.nl/Jelle Kamsma

In de herziene cijfers vertoonde de Griekse economie in het laatste kwartaal van 2008 voor het eerst een krimp, van 1,3 procent. Alle daaropvolgende kwartalen, met uitzondering van de eerste drie maanden van 2010, lieten een achteruitgang zien vergeleken met een jaar eerder.

Dossier Griekenland

Lees alles over de schuldencrisis

Door: ANP/NU.nl
  • Deel:

NUdata

NUdata zit bovenop het nieuws door bij nieuwsartikelen relevante data te zoeken en die te visualiseren. Aan de andere kant maken we eigen nieuws door zelf onderzoek te doen in data.

Top 10 aanbiedingen

 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep