/ Nuon Solar Team (advertorial)


rss

Nuna5 beschadigd na ongeval bij testen

Uitgegeven: 5 oktober 2009 22:55
Laatst gewijzigd: 5 oktober 2009 23:05

In Australië heeft het Nuon Solar Team een harde klap te verwerken gekregen. Nuna5 is op de Cox Peninsula Road, vlakbij Darwin, tijdens het testrijden met een snelheid van 110 km per uur in de berm geraakt.

De oorzaak van de crash is waarschijnlijk een klapband waardoor Nuna5 onbestuurbaar werd. Jelle Joustra, de coureur heeft goed gereageerd en zijn best gedaan om Nuna5 op de weg te houden, maar de auto is helaas in de berm beland.

Jelle is gelukkig ongedeerd gebleven en kon zelf uit de rolkooi stappen. Zo legde hijzelf vanochtend uit, in de radioshow van Giel Beelen op 3fm.

Beschadigd

Nuna5 is er helaas minder goed vanaf gekomen. De zonnewagen is behoorlijk beschadigd en is onder begeleiding van het team weggetakeld.

Nuna

De eerste constatering is dat het chassis beschadigd is, net als een aantal mechanische onderdelen en een klein gedeelte van het zonnepaneel. Het team gaat nu zo snel mogelijk de schade inventariseren.

Startklaar
Gedurende komende weken tot de race die op 25 oktober a.s. van start gaat, zal het team zich met vereende krachten 100% inzetten om de Nuna5 weer geheel startklaar te krijgen.

Teamleider Rein van den Eijnde: “Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij in drie weken tijd een goede auto aan de start van de World Solar Challenge kunnen krijgen.”

Bekijk de video

© Nuon 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep