/ Nuon Solar Team (advertorial)


rss

World Solar Challenge van start

Uitgegeven: 25 oktober 2009 07:12
Laatst gewijzigd: 25 oktober 2009 09:49

DARWIN - De World Solar Challenge is zondag in Australië van start gegaan. In Darwin zijn 47 studententeams, waaronder twee Nederlandse, begonnen aan de 3010 kilometer tellende race voor zonnewagens.

Dat meldde een woordvoerster van het Nuon Solar Team van de TU Delft.

Twee Nederlandse teams van de TU Delft en van de Universiteit Twente/ Saxion Hogeschool komen zondagochtend aan de start van de tiende World Solar Challenge in het Australische Darwin.

De race voor voertuigen op zonne-energie heeft om de twee jaar plaats. De wedstrijd begint om half negen (Nederlandse tijd).

Het team van de TU Delft, het Nuon Solar Team, rijdt dit jaar met de Nuna5. De ploeg van de Universiteit Twente /Saxion met de 21Revolution.

Het Nuon Solar Team doet voor de vijfde keer mee en won de afgelopen vier edities. Het team van de Universiteit Twente doet dit jaar voor de derde keer mee. De vorige editie eindigde die club als zesde.

Verbeterde versies

Meer dan dertig teams verschijnen dit jaar aan de start van de race, die voert over de 3021 kilometer van Darwin in het noorden van het continent naar Adelaide in het zuiden.

De Nederlanders zijn al tijden bezig met de voorbereidingen. Beide karretjes zijn vernieuwde en verbeterde versies van hun voorgangers.

De eerste editie van de zonneautorace was in 1987. De World Solar Challenge heeft als doel de ontwikkeling van milieuvriendelijke transportvormen te stimuleren.

Meer over het Nuon Solar Team op NUbijlage

© ANP 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep