/ TEDx


rss

Kijk live naar TEDxWomen

TEDxAmsterdam 2011 is nog maar net voorbij of de organisatie gaat al weer verder: op 1 december 2011 wordt het TEDxAmsterdamWomen-event gehouden, dat alle vrouwen tot held uitroept. Dat kan in hun overwinningen en ambities zijn, maar ook in hun zorgen en falen.

'Androïden zijn de toekomst'

De Deense wetenschapper Henrik Schärfe komt niet alleen naar Amsterdam. Hij neemt een wel hele bijzondere gast mee op het podium: een robotische versie van hemzelf. De 'Geminoid' is op afstand te besturen en is bijna niet van een echt mens te onderscheiden.

Internet als ultieme vrijheid van meningsuiting

De Arabische Lente is in volle gang. Niet geheel ontoevallig heeft internet daar een grote rol in gespeeld. Mensenrechtenactiviste Es'ra al Shafei, oprichtster van het platform Mideast Youth, is iemand die vol gebruikt maakt van de mogelijkheden van het internet.

MetFARM wint TEDxAmsterdam Award

Vorig jaar won Carla Generaal met het concept de 'Winddrinker' de TEDxAmsterdam Award. Dit jaar is de eer aan John Apesos, met zijn idee om voedsel in lege kantoorpanden te verbouwen.

Poep is geen troep

Poep is goud waard, zo stelt Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). Zij deed haar stinkende best om het publiek te overtuigen dat afval hetzelfde is als voedsel.

Luyendijk over leren van je leercurve

Joris Luyendijk, journalist en auteur, ging met zijn presentatie tijdens TEDxAmsterdam op de 'meta'-toer: journalistiek over journalistiek. Hoe doe je dat? En waarom is dat nodig?

'Ieder mens is muzikaal'

Iedereen is muzikaal. Dat stelt muziekwetenschapper dr. Henkjan Honing van de UvA in zijn presentatie tijdens TEDxAmsterdam 2011. “Hierna gaat iedereen anders over muziek denken.”

'Mensen zijn net schorpioenen'

Psychologieprofessor Barry Schwartz laat de kracht zien van de meest sterke technologie die er volgens hem bestaat: ideeëntechnologie.

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep