/ Reizen - Verre reizen met kinderen


rss

Cowboys, films en Disney: Verenigde Staten kinderparadijs

Uitgegeven: 18 mei 2011 11:01
Laatst gewijzigd: 11 augustus 2011 11:06

Als er één land is dat bij kinderen tot de verbeelding spreekt dan is het de Verenigde staten wel. Het land van Disney, maar ook het land van de cowboys en het land van de films. Staan jouw kinderen al te popelen om Amerika te bezoeken?

San Francisco, Los Angeles en Las Vegas: steden die ook bij kinderen tot verbeelding spreken. Maak je een lange rondreis dan kun je al deze steden aan doen. Heuvelachtig San Francisco met Fischerman’s Wharf en Pier 56 waar altijd een groep zeeleeuwen ligt op de aanlegsteigers. Las Vegas, de wereld in het klein, met Parijs, Venetië en Rome in één straat? En hotels voorzien van privé-achtbanen. Welk kind wil dat nu niet? Los Angeles zal kinderen met name aanspreken door Hollywood, het hart van de Amerikaanse filmindustrie waar je zomaar een beroemdheid tegen het lijf kunt lopen.

Natuurgeweld in Amerika

De Verenigde Staten beschikken over spectaculaire natuurgebieden, die je zelfstandig of in een groep kunt ontdekken. Denk bijvoorbeeld eens aan:

• Grand Canyon. Vraag een gemiddelde VS-ganger waar hij op zijn rondreis allemaal is geweest en je zal ongetwijfeld de Grand Canyon voorbij horen komen. Het is publiekslieveling 1 qua nationale parken onder de Amerikanen, en als je aan de rand staat op ca. 2.300 meter boven de zeespiegel zul je begrijpen waarom...

• De Grand Canyon is publiekslieveling 1 onder Amerikanen en buitenlandse toeristen. Maar de Verenigde Staten biedt meer interessante aardkloven. Zoals de vaak vergeten Antelope Canyon, een zogenaamde slot canyon in Utah. Slot canyons zijn scheuren in de zachte steengrond, die zijn uitgehold tot van bovenaf nauwelijks zichtbare groeven. Van binnen is het echter een natuurwonder: de wind en het water hebben hier prachtige steensculpturen vervaardigd.

• Yosemite National Park. Het is één van de drukst bezochte parken van de VS en dat is niet voor niets. Oeroude bossen, grote watervallen, hoge besneeuwde bergtoppen, herten, beren en enorme Sequioia bomen: je vindt het er allemaal!

• Death Valley National Park. Het doet zijn naam eer aan, want het is een plek waar je weinig leven aan zult treffen. Het is het heetste, droogste en laagstgelegen gebied van de Verenigde Staten. Trek een paar stevige wandelschoenen aan om dit gebied te verkennen.

Pretparkhoppen in Florida

Zijn je kinderen gek van Disney en is Euro Disney niet goed genoeg meer voor ze? Maak een rondreis door Florida en bezoek Disneyworld Orlando. Naast dit geweldig grote pretpark vind je in Florida ook nog Universal Studios Florida, Kennedy Space Center, Seaworld Orlando en verschillende waterpretparken. Genoeg te doen dus voor pretparkfanaten.

Wanneer?

Over het algemeen kun je tussen april en oktober goed rondreizen in Amerika. Ben je aan de schoolvakanties gebonden dan zijn ook juli en augustus geen probleem? Alleen in de meest zuidelijke staten kan het dan erg warm zijn.

Meer weten over de Verenigde Staten? Ga naar Vakantie.nl.

Deze reisbijlage wordt gemaakt door Vakantie.nl, dé reisportal die jou vertelt waar je volgende vakantie heen gaat.

Meer informatie

Top 10 aanbiedingen

 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep