/ Werkdruk en stress

rss
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
13 juni 2013 15:11
27 juni 2013 10:19

Hoe voorkom je uitval op je werk?

Je kunt verzuim en uitval door stress voorkomen. Dat kun je samen met je werkgever doen. Om gezond en productief aan het werk te blijven, zijn maatregelen nodig. Dat maakt het makkelijker om langer en fitter door te werken.

Hoe voorkom je uitval op je werk?

Werkbelasting verlagen, taken aanpassen en seniorenverlof regelen; het zijn allemaal voorbeelden van preventie. Ze helpen om optimaler te functioneren, maar niet voldoende. Het is echter ook belangrijk dat je werkgever zorgt voor een beter werkklimaat, stimulerende mogelijkheden voor ontwikkeling en een actief beleid dat zich richt op álle medewerkers.

Werkdruk verlagen
Een hoge werkdruk, onderlinge conflicten of agressieve klanten hebben een negatief effect en kunnen leiden tot chronische vermoeidheid en uitputting. Praat met je werkgever over oplossingen voor deze stressfactoren. Zorg daarnaast dat je een goede relatie hebt met je collega’s, zodat je steun hebt in je werk. Ook helpt het als je je werk zelf in kunt delen, je persoonlijk kunt ontwikkelen en genoeg variatie in je taken hebt.

Uitdagend en waardevol werk
Als je snapt waarom je bepaalde taken moet uitvoeren, wat dat oplevert en wat het bijdraagt aan het grotere geheel, voel je je waardevoller. Daarnaast is het fijn als je werk uitdagend is en je ervan leert. Daardoor blijf je je mogelijkheden, nieuwsgierigheid en creativiteit gebruiken. Dat zorgt voor persoonlijke groei én voor betere prestaties van je bedrijf of organisatie. En het belangrijkste: het kan zelfs een burn-out voorkomen.

Door: Loyalis

Over Loyalis

Loyalis is specialist in inkomenszekerheid en pensioenaanvullingen. Wij bieden voornamelijk producten en diensten op het gebied van arbeidsongeschiktheid, nabestaandenregelingen en pensioen. Ook geven wij advies en trainingen om gezond en fit te blijven werken.
Wij werken exclusief voor mensen die werken bij de overheid, in het onderwijs, in de bouw en bij de energie- en nutsbedrijven. Loyalis is onderdeel van APG.

Hoe sta jij ervoor?

Bereken hoe jij ervoor staat als je arbeidsongeschikt wordt.

Doe de risicoscan.

Poll

Wat veroorzaakt stress bij jou?

Combinatie werk & privé
Te hoge werkdruk
Angst om baan te verliezen 

nubijlage.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep